Szilveszter a Gyermekvárosban

Ötödik alkalommal rendeztek szilveszteri programokat a Gyermekvárosban
Ötödik alkalommal rendeztek szilveszteri programokat a Gyermekvárosban
December 30-án a nagyváradi Gyermekvárosban ötödik alkalommal szervezték meg a gyermekek szilveszteri mulatságát. A nemnindennapi eseményen nagyon sokan vettek részt, gyerekek, szülők, nagyszülők.

Az év utolsó előtti napján a gyermekek is elbúcsúsztatták az óévet. A Gyermekvárosban ötödik alkalommal megrendezett szilveszteri programra érkezők megtöltötték az épületet. A 16-tól 21 óráig tartó mulatságon a gyermekek zenés-táncos műsort tekinthettek meg a Meda Music és a Vogue Center művészeinek előadásában. Az est házigazdája Meda Horjan művésznő volt. Továbbá voltak mókás, szórakoztató vetélkedők nyereményekkel, arcfestés és egyébb foglalkozások. A kítűnő hangulatot Igor, a bohóc biztosította, aki buborékokat fújt, vicceket mesélt és gondoskodott arról, hogy a lefelé görbülő szájú gyerekek is nevessenek. A magyar anyanyelvű gyerekeknek Búzási Patrik énekelt, valamint 19 órától a Péter lovag című bábelőadást nézhették meg.

 

Király és királynő

 

A programból nem hiányozhatott idén sem a Gyermekek Szilvesztere királyának és királynőjének megválasztása. A megmérettetésre 13 kislány és 13 kisfiú jelentkezett öt és tizenkét éves kor között. A gyermekeknek több próbát kellett kiállniuk, így volt bemutatkozás, tánc-, énekpróba és sok más ügyességi feladat. A szintén gyermekekből, fiatalokból álló zsűri az elért eredmények alapján továbbjuttatta a legügyesebb párokat. A kieső gyerekek is ajándékokkal távoztak. A felállított színpad előtt tolongtak a nézők, szurkoltak kedvenceiknek. Akiknek nem jutott hely a földszinten, azok az emeletről követhették figyelemmel az eseményeket. Az egész kicsik szurkolás helyett inkább a Gyermekváros játékaival ütötték el az időt: mászkáltak, csúzdáztak és ugráltak. A zenés, táncos szilveszteri mulatság este kilenc órakor ért véget. A kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat.

 

Nagy Noémi