Szilágysomlyón ikszeltek a nagykárolyiak

Pénteken és vasárnap újabb felkészülési labdarúgó–mérkőzéseket játszik majd a Nagykárolyi Fink Fenster: pénteken az Erdődi Spicult, hétvégén pedig a Mezőfényi Fröchlichet fogadja hazai pályán.

Jó iramú mérkőzésen 1–1–es döntetlent játszott a IV. ligás Nagykárolyi Fink Fenster a harmadosztályban szereplő Szilágysomlyói Silvania csapata ellen. Mint ismeretes, a szilágysági együttes a Szatmárnémeti Someşul III. ligás helyét vette át, illetve a játékoskeretének nagy részét is a szatmári együttes futballistái alkotják. Mircea Bolba edző azonban az alapcsapatból csak Vargát, Marinaşt és Cozmát használta a szerda késő délutáni találkozón, mivel a Silvania tegnap újabb felkészülési mérkőzést játszott Nagybányán az FC ellen (a máramarosi csapat edzője egyébként a nagykárolyi Florin Fabian).

„Fiatal gárdánk van, és a szilágysomlyói mérkőzést tekintve, biztató teljesítményt nyújtottak a fiúk – mondta a Nagykárolyi Fink Fenster edzője, Tabi Zsolt. – Ha továbbra is komolyan végzik munkájukat, akkor 2–3 éven belül nagyon jó csapat kovácsolódhat össze” – folytatta a szakvezető. A nagykárolyi együttesnek egyébként szép számban akadtak helyzetei Gnándt és Ardelean révén, a találatot azonban a második félidőben csereként beállt Tóth István szerezte: a csatár a 82. percben kapásból, 20 méterről vágta a labdát az ellenfél kapujának léce alá. A szilágysági csapat azonban a lefújás előtt egyenlített. A Fink Fenster pénteken újabb barátságos mérkőzést játszik: 18 órától az Erdődi Spicult fogadja Nagykárolyban, vasárnap 10 órától pedig a Mezőfényi Fröchlih játszik Tabi és Pintér Sándor legénysége ellen.

Szilágysomlyói Silvania – Nagykárolyi Fink Fenster 1–1 (0–0)