Szilágysomlyó: A Vöröskereszt önkéntese mentette meg egy férfi életét

Illusztráció
Illusztráció
Életmentő beavatkozást hajtott végre a Szilágy megyei Vöröskereszt egyik önkéntese Szilágysomlyón egy férfin, akinek leállt a szívverése és a légzése.


A Szilágy megyei Vöröskereszt Facebook-oldalán számolt be az esetről. A bejegyzés szerint egyik önkéntesük, Larisa Drăgan elsősegélyben részesített egy férfit, aki egy gyógyszertárban rosszul lett, leállt a szívverése és a légzése. Lorena Filip, a Szilágy megyei Vöröskereszt igazgatója arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy Larisa Drăgan Kolozsváron jár egyetemre, és egy katasztrófavédelmi csoportban végez önkéntes munkát.

A fiatal nő arról számolt be, hogy éppen gyógyszereket készült vásárolni a patikában, amikor csődület támadt egy földön fekvő férfi körül. ‘Észrevettem, hogy nincs pulzusa és nem lélegzik, ezért elkezdtem az újraélesztési manővereket a mentősök érkezéséig’ – idézte fel Larisa Drăgan.
Lorena Filip hozzátette, az önkéntes által nyújtott elsősegélynek köszönhetően a férfit sikerült újraéleszteni, a továbbiakban pedig a mentőorvosok vették kezelésbe. A Szilágy megyei Vöröskereszt keretében több mint 500 önkéntes tevékenykedik.

www.agerpres.ro