Szilágy megyébe látogatott Ritli László egészségügyi miniszter

A szaktárcavezető megtekintette a Szilágy Megyei Sürgősségi Kórházban folyamatban levő felújítási munkálatokat, amelyeket az Egészségügyi Minisztérium és a Szilágy Megyei Tanács közösen finanszírozott.

 

Ritli László meglátogatta Zilahon a Ritka Betegségek Központját is, amelyet tavaly avattak fel egy román-norvég közreműködés eredményeképpen, amelynek során mindkét ország szaktárcája hozzájárult a központ létrehozásához.

 

„Szilágy megye egy követendő példa országos viszonylatban, ugyanis látszik, hogy a helyi hatóságok hatékonyan támogatják az egészségügyi infrastruktúra fejlesztését. Nagyon sok pozitív kezdeményezés konkretizálódott és továbbiak is folyamatban vannak” – nyilatkozta Ritli László egészségügyi miniszter.

 

Az egészségügyi szaktárca vezetője találkozott Zilahon az orvosokkal, a találkozó keretében pedig szóba kerültek mindazok a problémák, amelyekkel az egészségügyi személyzet találkozik a mindennapokban.

„Igyekszünk felmérni a lakosság és a kórházak valós gondjait és a lehető legrövidebb időn belül szeretnénk konkrét megoldást találni ezekre” – mondta el Ritli László a találkozót követően.

 

Az egészségügyi miniszter ellátogatott Krasznára is, ahol megtekintette a Krónikus Beteggondozó Kórházat.