Szilágy megye: Trichinellózissal fertőzött vaddisznó húsából evett egy vadász

Szilágy megye: Trichinellózissal fertőzött vaddisznó húsából evett egy vadász
Szilágy megyében levadászott vaddisznó húsából evett egy vadász, még mielőtt megkapta volna az állat húsáról készített laboratóriumi eredményeket. Utóbb kiderült, hogy az állat trichinellózissal fertőzött volt.

A Szilágy Megyei Állategészségügyi Igazgatóság elkobozta a húst, a Közegészségügyi Igazgatóság pedig orvosi vizsgálatnak veti alá a vadász családját.

Vasile Chindriş, a Szilágy Megyei Állategészségügyi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a vaddisznót október 29-én lőtték le Szilágypanit közelében. A trichinellózisos fertőzést kimutató laboratóriumi eredmények elkészülte után 65 kilogramm húst lefoglaltak, és meg fogják semmisíteni.

A vadászt megbírságolták, amiért a laboratóriumi eredmények kézhez vétele előtt fogyasztásra készítette elő az elejtett állatot. A főtt vaddisznóhúsból csak a vadász evett, felesége nem. A férfit a zilahi kórház fertőzőosztályán vizsgálják ki – közölte a Szilágy Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, Ligia Marincaş.

AGERPRES/(RO – szerző: Sebastian OLARU, szerkesztő: Dănuţ PUŞCAŞU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter