Szigorított ellenőrzésekbe kezdett a Belügyminisztérium a nagyszámú közönséget vonzó helyiségek esetében

Akt.:
Teljesen leégett a Bamboo klub
Teljesen leégett a Bamboo klub
Szigorított ellenőrzéseket rendelt el Carmen Dan belügyminiszter mindazon épületeknél, ahol nagyszámú közönség jelenlétében zajlanak rendezvények – közölte Monica Dajbog belügyi szóvivő.

Dajbog szerint az ellenőrzéseket már szombat este megkezdik azokban az ingatlanokban, ahol olyan események zajlanak, amelyekre nagyszámú közönség gyűl össze.

Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes, regionális fejlesztési, közigazgatási és európai alapokért felelős miniszter ugyankkor kérte az Állami Építészeti Felügyelőséget, hogy indítson a Belügyminisztériummal közös ellenőrzőbizottságokat az ilyen típusú ingatlanok kontrollja érdekében.

Monica Dajbog elmondta, még mindig a Bamboo klubban szombat hajnalban kiütött tűzvész helyszínén tartózkodnak rendőr- és tűzoltócsapatok, egyrészt a tűzfészkek felszámolása, másrészt a tűz okainak megállapítása érdekében.

A Belügyminisztérium által az érintettek rendelkezésére bocsátott telefonszámon több mint százan érdeklődtek a tűzvészkor a klubban tartózkodó személyekről, 15 hívás a nagykövetségekről érkezett – tette hozzá a szóvivő.

www.agerpres.ro