ERDON Helyi hírek

2008.10.17. 10:55

A bélbori útra nem fog a megyei tanács Uniós pályázatot készíteni

<p>Hargita megye - A megyei utak javítására és karbantartására szánt összegek bizonyos hányadát kérik a Hargita megye északi részének polgármesterei, ugyanakkor az útjavítások tekintetében nem támogatják, hogy uniós forrásokból kerüljenek az utak feljavításra. – derült ki azon a találkozón, amely szerda délután szervezett Hargita Megye Tanácsa Bélborban.</p>

A tanácskozáson, amelyen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, a megye északi térségében tevékenykedő polgármesterek azzal indokolták igényüket, hogy inkább a megyei tanács saját költségvetéséből kérik a kisebb értékű és léptékű, de évente valamekkora szakasz aszfaltozására elegendő összeget.

 – A Bélbori kisegítő iskola gondjainak orvoslása érdekében munkacsoportot hoz létre Hargita Megye önkormányzata – jelentette be szerdán Borboly Csaba, aki a polgármesterekkel tartott találkozó után meglátogatta az intézményt. Az önkormányzati vezető javasolta, hogy az iskola épületének felújítására szükséges pályázati úton is forrásokat keresni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!