Sziget: még több, még jobb, még újabb

Sziget: még több, még jobb, még újabb
Koncepcionális, formai és tartalmi újítások sorát hozza az idei Sziget augusztus 5-12. között. Megalakul a Sziget Fesztiválköztársaság, tovább szépül a rendezvény.

Új programelemek is gazdagítják a felhozatalt. Az idei Sziget, ha úgy tetszik, még egy lapáttal rátesz az “élményfesztivál” koncepcióra. Ennek egyik leglátványosabb eleme lesz a Szigeten – most először – az ún. End Show. Az End Show – mint nevéből is látszik – a fesztivál utolsó estéjén teszi fel a koronát. Vasárnap tehát a Nagyszínpad előtt, főműsoridőben egy rendkívül látványos vetítéssel, tűzijáték-, fény- és lézer show-val búcsúzik majd az idei Sziget. A pirotechnikai és fényeffekteket gazdagon felhasználó záróbuli zenei kíséretére a szervezők a világ első számú DJ-jét, David Guettát kérték fel, aki élőben szolgáltatja majd a zenei aláfestést.

Strand és partyhullámok

A Sziget Fesztiválköztársaság az idei évtől immár saját szabadstranddal is büszkélkedhet. A Sziget Beach kiépített infrastruktúrával és vendéglátással sőt, esténként a távol-keleti Full Moon Party-k hangulatával várja majd a vendégeket.

A Kelet-Európa Vurstli idén is a már megszokott játékossággal fogadja az emigrálni vágyókat. Az idei tematika a 60-as, 70-es évek hippi korszaka.

Ami a zenekarokat illeti, az idei Sziget nagyszínpados kínálatában lép fel a nemrég újra aktivizálódott spanyol Ska-P. Szintén visszatér a brit Skunk Anansie. Dizzee Rascal, a népszerű brit rapper, a grime-mozgalom talán legfontosabb képviselője ugyancsak fellép a fesztiválon, akárcsak Chase & Status, Peter Bjorn & John, Katy B, Netsky, az Empire of the Sun, az Editors, Alex Clare, Enter Shikari, a Blur vagy a Die Arzte, Michael Kiwanuka, a Bad Religion , Woodkid, a Tame Impala, Chris Liebing ,Sebastian Ingrosso, Left Boy és még nagyon, de nagyon sokan mások. Még több infó: http://www.sziget.hu.