Sziget fesztivál: az R.E.M. is a fellépők között

Sziget fesztivál: az R.E.M. is a fellépők között
Új albumának turnéja keretében az R.E.M. is fellép az idei Sziget fesztiválon, augusztus 16-án a nagyszínpadon láthatja-hallhatja a Michael Stipe, Peter Buck és Mike Mills alkotta triót a közönség.

Vető Viktória közlése szerint az R.E.M. április 1-jén megjelenő, Accelerate című új albumával járja be Európa nagy fesztiváljait július-augusztusban. A kiválasztott 7 európai fesztivál között van – a belga Rock Werchter, a dublini Oxegene, a glasgow-i T In The Park mellett – a Sziget fesztivál, amelynek látogatói az elsők között ismerhetik meg az új hanganyagot. Az Accelerate – a hírek szerint – hosszú évek óta a legenergikusabb, „legpörgősebb” R.E.M.-nagylemez lesz – mutat rá a közleményben a sajtófőnök.

Ott lesz a Die Arzte is

Az amerikai R.E.M. az elmúlt huszonöt év egyik legfontosabb rockegyüttese. Az 1997-ig négytagú, majd az egészségügyi okokból visszavonuló Bill Berry dobos kiválása óta háromtagú, koncerteken kísérőzenészekkel kiegészülő együttes zenéjében a klasszikus amerikai rock, a folk-rock, az art-rock, az art-punk és a poszt-punk keveredik lenyűgöző egységben. Olyan albumok fűződnek a nevükhöz, mint a Document, a Green, az Out Of Time, az Automatic For The People vagy a Monster. Az R.E.M. fellépése mellett szintén nem titok már, hogy – a délutáni nagyszínpados fellépők között – a német Die Arzte zenekar is ott lesz az idei Szigeten. A Die Arzte az egyik legnépszerűbb koncertező német punk-rockzenekar; Farin Urlaub triója 1982-ben alakult. Túlélési stratégiájuk egyszerű, a fülbemászó, mégis sodró-erőteljes témák igencsak szatirikus dalszövegekkel és meglehetősen intenzív színpadi jelenléttel párosulnak – olvasható a közleményben. Mint a sajtófőnök felidézte, a zenekar eddig kétszer, 2000-ben és 2004-ben lépett fel a Szigeten hatalmas sikerrel.