Sziget fesztivál – Megállapodást kötöttek a területhasználati díjról

Megállapodást kötött Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester és Gerendai Károly, a Sziget fesztivál főszervezője pénteken a rendezvény területhasználati díjáról – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

E szerint a Sziget Kft. 50 millió forint plusz áfát fizet közterület-használat címen a fővárosnak, a város pedig kialakít egy szolgáltatáscsomagot a Sziget fesztivál résztvevői számára, ez egyes városi szolgáltatások – például BKV, gyógyfürdők, állatkert – kedvezményes használatára, látogatására jogosít fel – olvasható a közleményben.

Tarlós István és Gerendai Károly abban is megállapodott, hogy az idei tapasztalatokat értékelik majd, s a jövőre nézve ezeket figyelembe véve állapodnak meg. A közleményben kitértek arra, hogy az idén is megrendezik a Gyerekszigetet, de ennek a területhasználati díjáról még nem egyeztek meg. György István főpolgármester-helyettes január 11-én közölte, hogy a főváros vezetése úgy döntött, a jövőben nem adja ingyen a Sziget fesztiválnak a Hajógyári-szigeten lévő területet, hanem közterület-használati díjat kér. Tarlós István azt mondta, a város jelenlegi pénzügyi helyzetében véget kell vetni az ingyenes szolgáltatásoknak. A Sziget fesztivál szervezőinek az előző városvezetés által kalkulált díjtételek alapján két és fél milliárd forintot kellene fizetniük, de a Sziget ebből “nagyon komoly kedvezményt fog kapni”- közölte akkor, hozzátéve, ennek mértéke 1-1,5 milliárd forint között ingadozik.

A Sziget sajtóirodája erre reagálva akkor azt közölte: elképesztően irreális, hogy egy hétre több pénzért adjanak bérbe közterületet, mint amennyiért meg lehet vásárolni.