Sziget – Csaknem 30 féle mozgásformát próbálhatnak ki a fesztiválozók

Akt.:
Sportolási lehetőségek, a riói olimpia közvetítése, valamint olimpiai ötpróbás játékok is várják az érdeklődőket a Sziget fesztiválon három helyszínen.


Czakó Márton, a Sziget sporthelyszíneinek programvezetője az MTI-nek elmondta: az idei fesztiválon három helyszínen várják az érdeklődőket. A Sport tévé-sportzónában a látogatók csaknem 30 féle mozgásformát próbálhatnak ki. Van kispályás labdarúgás műfüves pályán, streetball, homokos strandröplabda, mászófal, kalandpark, billiárdfoci, ping-pong, darts, tollaslabda, csocsó és evezős ergométerek is.

A programvezető felhívta a figyelmet a back jump-toronyra, ahonnan akár 10 méter magasról is beleugorhatnak a látogatók egy 3,5 méter magas felfújt párnába. Mindezek mellett az Olimpia sátorban minden nap déltől hajnali 6-ig egy óriás ledfalon keresztül követhetik az olimpiai versenyeket a fesztiválozók. Napközben meghívott vendégekkel tartanak beszélgetést a sátorban lévő pódium színpadon, ahol többek között Kammerer Zoltán kajak-kenussal, Csapó Gábor vízilabdázóval, Mutina Ágnes úszóval, Zubor Attila úszóval és Növényi Norbert birkózóval találkozhatnak az érdeklődők.

Czakó Márton elmondta, hogy az Olimpia sátor előtt a Budapesti 2024-es olimpiai pályázat szervezőcsapata kötetlen pihenőhelyszínt alakított ki, de a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen egy olimpiai ötpróbára is invitálják a fesztiválozókat, emellett a népszerűsítik az olimpiai játékokat és a 2024-es budapesti olimpiai pályázatot is – mondta el a programvezető.