Őszi kirándulásokat terveznek

Őszi kirándulásokat terveznek
Szatmárnémeti — Tegnap délelőtt meglátogattuk a szatmárnémeti 10–es számú napközi kis– és nagycsoportos magyar tagozatos óvódásait.

Ottjárttunkkor már javában folytak a foglalkozások mindkét csoportban. Sok gyereket már reggel 6–kor visznek óvodában, persze, van aki később érkezik. Az óvodai program szerint, délben 1 órától 3 óráig alszanak a kicsik, majd a szülők értük jönnek.

A kiscsoporttal Bartha Éva óvónő foglalkozik, ahol 14 lány és 13 fiú van. Az óvónő elmondta lapunknak, hogy ebben a kéthetes időszakban felmérik a gyerkek készségeit, ismereteit, mozgáskoordinációját.

A foglalkozásokon ezekben a napokban az ősszel átalakuló természetről szóló verseket, énekeket tanulnak az óvodások. Az ősz folyamán pedig Vetésbe fognak ellátogatni, ahol a kicsik az őszi betakarításokat fogják figyelemmel kísérni. Ameddig még szép idő van, délelőttönként az óvoda udvarán játszanak a gyerekek — mondta el lapunknak Bartha Éva óvónő.

Sokat kirándulnak
A nagycsoportos óvodások összesen 28–an vannak. Mivel ez az utolsó évük az óvodában, ők az év folyamán az iskolakezdésre készülnek. Az óvónő, Makranczi Erika elmondta lapunknak, hogy a gyerekek játékos formában sajátítják majd el az iskolakezdéshez szükséges ismereteket. A nagycsoportosok különböző munkafüzeteket is használnak majd az év folyamán, hogy minél alaposabban megtanulják az alapszámításokat.

Makranczi Erika azt is elmondta lapunknak, hogy ő gyakran viszi kirándulni a gyerkeket. Tavasszal Zsibón voltak, meglátogatták a botanikuskertet. A gyerkeket nem fárasztotta ki a hosszú utazás, sőt, nagyon élvezték — mondta el lapunknak az óvónő.