Őszi bált tartottak a nyugdíjasok

Őszi bált tartottak a nyugdíjasok
Nagyvárad – Vasárnap este emlékezetes Őszi bált szervezett a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete a nagyvárad-velencei római katolikus kultúrotthonban. Több mint kétszázan vettek részt a rendezvényen.

Remek hangulatú őszi bált rendezett vasárnap este a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete a nagyvárad-velencei római katolikus kultúrotthonban, a Bihar Megyei Tanács támogatásával. Több mint kétszázan voltak jelen a szórakoztató eseményen, mely több szempontból is emlékezetes marad: a finom vacsora, a minőségi zene és a jó társaság miatt. A résztvevőket nem kellett sokat noszogatni ahhoz, hogy birtokukba vegyék a táncparkettet: a Desszert együttes, Veres László és Kiss József muzsikája szirének dalaként hatott rájuk, s az már csak hab volt a tortán, hogy a PMNYE által szervezett rendezvények szinte állandó meghívottja, a tizenhárom éves Nagy-Kristófi Dániel is színpadra lépett.

Hivatalos formában Szilágyi Ibolya egyesületi elnök üdvözölte az egybegyűlteket, kiemelten a magyarországi vendégeket (a V. Kiss Imre által vezetett Debreceni Nyugdíjasok Egyesületének küldöttségét, illetve a Molnár Ferencné Rózsa irányította Nyugdíjasok Országos Szövetsége Hajdú-Bihar megyei tagozatának néhány tagját), Pásztai Ottót, a Premontrei Öregdiákok Egyesületének elnökét, az RMDSZ-körzetek képviselőit, valamint a Történelmi Vitézi Rend nagyváradi székének reprezentánsait. Külön köszönetet mondott Cservák Miklós várad-velencei RMDSZ-elnöknek, aki később házigazdai minőségében a magyar összefogás, illetve az arra való törekvés fontosságát hangsúlyozta ki, hogy tartalmas és színvonalas programokkal töltsék meg az egykoron lepusztult állapotban lévő művelődési házat.

Magyar identitás

Szót kapott V. Kiss Imre és Molnár Ferencné Rózsa, valamint Bokor László vitéz is, akik egyaránt a magyar identitás megőrzésének jelentőségéről beszéltek. Az időközben megérkezett Biró Rozália alpolgármester azon meggyőződésének adott hangot, hogy az ezüsthajúak kitartása, becsületes helytállása példamutató a fiatalabb generációk számára. Az elöljárónak később Cservák Miklós mondott köszönetet azért, hogy amikor teheti, mindig tiszteletét teszi a várad-velencei rendezvényeken. Érdekes színfoltja volt a mulatságnak a Varga Friderika által felkészített Mistique mazsorett csoportnak a fellépése (a kiváló produkciót tapssal jutalmazta a hálás közönség), valamint az a momentum, amikor az élesdi Nagy Béla virággal és pezsgővel mondott köszönetet feleségének a négy évtizedes együttlétért. Ezt követően valóban a felhőtlen szórakozási volt a főszerep: körülbelül éjfélig ropták a táncot a jelenlevők, miközben arra is szakítottak időt, hogy kiváltsák a tombolanyereményeiket, s a néhány perces pihenő közben az aktuális történéseket is megbeszéljék egymással.

Ciucur Losonczi Antonius