Szezonvégi árleszállítás

Szatmárnémeti — Január 15.–től hivatalosan is megkezdődött a szezonvégi árlesszállítások időszaka, mely április 15.–ig tart. A megyeközpont utcáin sétálva a boltok kirakataiban hatalmas plakátok hívják fel a járókelők figyelmét a 30–40–50, sőt 60%–os árleszállításokra.

A szezonvégi árleszállítások időszaka csak három napja tart, így most körülbelül a boltok felében vásárolhatunk leértékelt téli holmikat. A cimpősboltokban féláron megvásárolhatók a kölönböző divatosabbnál divatosabb téli lábbelik, azonban árleszállítás ide vagy oda, mégis előfordul, hogy egy hosszúszárú csizma ára akár 150–200 lej is lehet.

A divatos téli pulóvereket már 30 lejtől kezdődően vásárolhatunk, így amit az előtt kissé drágának tartottunk, most elérhető áron juthatunk hozzá. Egy téli szoknya ára leértékelve úgy 60–120 lej körül van. Ahhoz viszont, hogy árleszállíott téli kabátot, illetve dzsekit találjunk már alaposabban körül kell nézni.

Népszerű

Az egyik újközponti bolt elárusítója elmondta lapunknak, hogy náluk az ünnepek előtt is rengetegen vásároltak, de mióta megkezdődött az árleszállítások időszaka, azóta egyre többen „mernek betérni”, hogy körülnézzenek. Természetesen, legtöbben az árleszállítást jelző táblával ellátott polchoz mennek oda, sőt olyan vásárló is akad, akit kizárólag csak az árleszállíott holmik érdeklik.