Szexmoziturizmus Tajvanra

Szexmoziturizmus Tajvanra
Turisztikai úticéllá váltak Tajvan mozijai a kínai turisták számára, akik cenzúrázatlan változatban kívánják látni Ang Lee “Lust, Caution” (Bujaság, vigyázz!) című erotikus kémfilmjét.

Az Oscar-díjas tajvani rendező alkotása, amellyel az idén szeptemberben elnyerte a Velencei Filmfesztivál fődíját, az Arany Oroszlánt, Kínában csak szelídített változatban került a nézők elé. A kínai cenzorok ugyanis kivágattak belőle hét percnyi túlfűtötten erotikus jelenetet, igaz, legalább azt megengedték, hogy a csonkításokat maga a rendező végezze el. A szigeten azonban már a teljes film látható.

Az érdeklődésre jellemző, hogy a helyi turistairodák tajvani programjaiba be kell iktatni egy mozilátogatást és az anyaországból érkezők közül sokan azt kérik, hogy küldjék majd el nekik a (cenzúrázatlan) filmet, ha az megjelenik DVD-n. “A Tajvanon látott változattal sokkal jobban megértettem a történetet és a film új mélységei tárultak fel” – állította egy névtelenséget kérő kínai turista.
Ang Lee filmje nemcsak a Kínából érkezőket vonzza Tajvanra, hanem más ázsiai országok polgárait is. A térségben ugyanis több országban megkurtították az alkotást a helyi erkölcsi normáknak megfelelően. Így most már a tajvani idegenforgalmi propagandába hivatalosan is bevették a csábító kínálatba a Lust, Caution-t.