Szex a világ körül

A szerelmeskedés csúcsa, ha a párok közben mézet vagy pudingot nyalogatnak egymásról – állítják a konyhájukról kevésbé elhíresült britek. Mások az elfogadott szerelmi szokások Németországban, Japánban vagy Spanyolországban. Nézzük!

A franciák saját bevallásuk szerint a hagyományos szerelmet részesítik előnyben: több, mint ötven százalékuk azt állította egy felmérés során, hogy soha nem szeretkezett még másképpen, mint „hagyományosan”. A jó szeretőnek tartott gallok jelentős része – meglepő módon –az előjátékot sem tartja túl fontosnak.

Az amerikaiaknak, különösen a fiataloknak az orális szex a biztos megoldás arra, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta (azaz a szüzesség) is megmaradjon. A kamaszlányok szinte kötelességüknek érzik, hogy szájukkal elégítsék ki barátjukat, aki annak fejében nem erőlteti az „ártatlanság meggyalázását”. A tizenhét körüli amerikai fiúk fele azt állítja magáról, hogy gyakran él nemi életet, miközben hatvan százalékuk azt is elárulta, hogy hagyományos értelemben még szűznek tartja magát.

A németek este tíz után válogathatnak a tévéadók olyan szórakoztató műsorai közül, melyekben a közönség tagjai a legnagyobb nyíltsággal beszélnek saját szexuális életükről. Ezeknek az adásoknak igen nagy a nézettsége – sokan talán a valódi szeretkezés helyett bámulják az ilyen programokat, és a még későbben adásba kerülő szexfilmeket.

A svédek gyakran élvezik az orális szex számukra kellemes gyönyöreit. Azt nyilatkozták, hogy egy gondos szerető számára ez természetes, hiszen a hölgyeknek ez a legnagyobb élvezet. A szőke északiak az ebbéli jártasság alapján döntik el, ki a jó szerető.

Az angolok – saját bevallásuk szerint – az izgalmak fokozására szívesen választanak nyilvános helyeket (parkokat, mozikat vagy éppen múzeumokat) szerelmi kalandjaik helyszínéül. Néhány évvel ezelőtt egy olasz turistacsoport például megdöbbenve bukkant a londoni Szent Pál-katedrálisban egy vidáman hancúrozó párra.

A japánok az önkielégítés hívei. Sok japán vásárol kedvesének különböző vibrátorokat és egyéb kiegészítő eszközöket, amelyeket – talán kollektív önbizalom hiány áll a háttérben – szívesebben használ, mint saját testét.

A spanyol férfiak csaknem fele megfordult már prostituáltnál. Első szexuális élményeiket legtöbben még ma is a “hivatásos lányoknál” szerzik.