Szétválasztják a fejükön összenőtt ikreket

Túlélte az első műtétet, de még hat hónapig tart a teljes szétválasztása egy bangladesi sziámi-ikerpárnak. Ezt egy ausztrál jótékonysági szervezet közölte, amely gondoskodik az árva gyerekekről. A fejüknél összenőtt, de külön aggyal rendelkező egy éves lányokat egy melbourne-i gyermekkórházban ápolják.

A problémát az okozza, hogy a gyerekek agyából kivezető erek összenőttek, és így az egyik kislányból átfolyik a vér a testvérébe. A kisebbik ikernek ezért máris szívelégtelensége van. A melbourne-i gyermekkórház vezető idegsebésze szerint a szétválasztás az egyetlen megoldás. “A jelenlegi állapotban, ha az egyikük meghal, a másik sem éli túl” – tette hozzá az orvos. A teljes szétválasztáshoz még 3-4 műtétre lesz szükség a következő fél év alatt. A következő beavatkozás 6 hét múlva lesz.

Trisna és Krisna tavaly év végén került Ausztráliába egy bangladesi árvaházból. A róluk gondoskodó Children First Foundation eddig 250 ezer ausztrál dollárt (több mint 38 millió forintot) gyűjtött össze a műtétre. A gyerekek további gondozására még 150 ezer ausztrál dollár (csaknem 23 millió forint) szükséges, ebből 10 ezer dollár gyűlt eddig össze – mondta a jótkonysági szervezet igazgatója.