Szeretnénk dobogóra állni!

Szeretnénk dobogóra állni!
© Fotó: Hajósi Miklós
2011 óta jár Juhász Csaba a Mitropa Rally Cup versenyeire, ahol Szántó Szabolcs, Bencs Gábor, Juhász István és testvére Juhász Zsolti navigált eddig neki.

Abszolút negyedik hely volt a legjobb eredményük a bajnokságban. Idén a Mitropa Rally Cup bajnokságban láthatjuk majd őket. Április 5-6-án az ausztriában, a Lavanttal Ralin vesz részt testvérével, Zsoltival egy Hyundai i20 R5 versenyautóval Juhász Csabi. Őt kérdem a verseny előtt.

Tizenkettő gyors vár rátok két nap alatt. Már az első nap első gyorsán a Rundkurs Kamp-Vorderlimberg szakaszon, ami 21,83 kilométer hosszú nagy előnyre lehet szert tenni, ha ráéreztek az ízére. Jól gondolom?

– Igen, így van. Nem szabad bealudni, be kell kezdeni rendesen. A többieknek már több rutinja van ilyen autóval, ők bátrabbak lehetnek. Mi a folyamatosság elvét követjük majd.

Szombatra nyolc gyors és 116 versenykilométer marad nektek jó pár ismerős pályával. Erre a napra mi lesz a taktikátok?

– A lényeg, hogy folyamatosan kiismerjük az autót. Ha jól érezzük magunkat az autóban, akkor majd gyorsulni próbálunk. Ez lesz az első versenyünk R5-ös autóval, majd menet közben kialakul a taktika.

Végezetül 2019 számotokra első Mitropa Rally Cup versenyén miként szeretnétek szerepelni?

– Természetesen szeretnénk dobogóra állni. Péntekre esőt mondanak, így bármi lehet.

Köszönjük Partnereink segítségét!

– Hajósi Miklós –