ERDON Helyi hírek

2008.08.26. 12:56

Német vélemény a megyéről

<p>Szatmár megye - Tudatos fejlesztési tervre van szükség&#160; – áll Marko Walde iparkamarai vezérigazgató jelentésében.<A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-N%C3%A9met%20befektet%C5%91k%20Szatm%C3%A1r%20megy%C3%A9ben_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Gazdasági és szociális síkon kell továbbfejlődnie Szatmár megyének — vonta le a következtetést Marko Walde, a bukaresti Román–Német Kereskedelmi és Iparkamara vezérigazgatója a megyénkben tett augusztus elejei látogatása után. Ígéretéhez híven az elmúlt napokban megosztotta a megyei tanács vezetőségével azokat a tapasztalatokat, amelyeket kétnapos itt–tartózkodása alatt gyűjtött. A vezérigazgató a megyében összesen nyolc német érdekeltségű kereskedelmi egységgel vette fel a kapcsolatot – számolt be róla Nagy Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács sajtóreferense. Örömére szolgált a Nyíregyháza–Szatmárnémeti–Nagybánya gyorsforgalmi út terve is, ugyanis ezzel megyénk csatlakozni fog a főbb európai közlekedési útvonalakhoz. Marko véleménye szerint a megyének szüksége van egy jól átgondolt, tudatos fejlesztési terv elkészítésére, majd ezután természetesen ennek a kivitelezésére is, ugyanis enélkül nehéz megállapítani az irányvonalakat — számolt be  Nagy Szabolcs. A német cégek lehetőséget látnak Szatmár megyében, Marko tapasztalata szerint pedig az önkormányzatok, valamint a megyei vezetés pozitívan állnak hozzá a német kereskedelmi egységek befogadásához. A sajtóreferens kihangsúlyozta, hogy Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is kielemezte a vezérigazgató által küldött beszámolót, amellyel teljes mértékben egyetértett. A megyei vezetés reméli, hogy a német beruházókkal egyre jobban elmélyül a kapcsolatuk, ugyanis nemcsak Szatmárnémeti, hanem a többi település fejlődését is kedvezően befolyásolná ez az együttműködés.

Gugulya–Hégető Lóránd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!