Szeretné megvédeni a címet

Szeretné megvédeni a címet
Ramiro Georgescu a 2006/2007. évi idényben bajnoki címet szerzett Nagyváradi Leonardo VSK vízilabda együttesének erõssége. Ezen kivül oszlopos tagja a román válogatott csapatnak is.

Ramiro szerint minden lehetõsége megvan csapatának arra, hogy a szurkolók jövõ tavasszal ismét bajnokként ünnepeljék, mivel a tavalyinál jóval erõsebb jelenlegi gárdájuk, de elõbb mindenképpen szeretnének helyt állni a vízilabda Euroligában is. – Abban reménykedünk, hogy az elsõ tornáról továbbjutunk a következõbe. Amit valószínûleg Váradon rendezhetnénk, hiszen most itt minden körülmény biztosított egy hivatalos nemzetközi torna lebonyolítására – mondta. Az Euroliga küzdelmeire készülõ legénység legutóbb Szegeden egy nagyon erõs barátságos tornán mérhette fel az erejét, s a fiúk nem vallotta szégyent Európa nagy gárdáival szemben sem.

Az olimpia játékok felé
A román válogatott a pozsonyi olimpiai kvalifikációs tornán bejutott a döntõbe, ám ott nagy küzdelemben 8–9 arányban alul maradt Montenegróval szemben. Igy a csapat jövõre márciusban, a váradi utolsó kvalifikációs versengésen kell „megvásárolja” a repülõjegyét Pekingbe, a jövõ évi olimpiai játékokra.
– Ha ugyanolyan jól játszunk majd itthon, Váradon is, mint tettük volt Pozsonyban, száz százalékosan ott leszünk az olimpián – tartja a neves játékos.

Lévay Sándor