Szerényebb tervekkel várják a visszavágókat

Szerényebb tervekkel várják a visszavágókat
Szatmár megye – Várhatóan nem lesznek változások a IV. Liga B csoportjának második helyén álló csapat, a Kálmándi Schwaben játékoskeretében. A „svábok” február elején kezdenék a felkészüléseket.

A második helyet szeretné megőrizni a csoportjában a Kálmándi Schwaben IV. ligás labdarúgócsapat, mely csak február elejére tervezi, hogy hivatalosan is megkezdje a felkészüléseket a bajnokság tavaszi idényére. „A fiúk hétvégenként eljárnak Mezőfényre, és az ottani sportteremben futballoznak. De az még nem számít szervezett edzésnek. A lényeg, hogy formába maradjanak a játékosok” – mondta Schlakter Ferenc, a Schwaben vezetőségének tagja, aki egyben a község alpolgármestere is. Hozzátette: várhatóan nem lesznek változások a csapat játékoskeretében, az együttes felkészítésével pedig továbbra is Herman Imre fog foglalkozni.

Schlakter ugyanakkor megjegyezte, hogy sértésnek tekintették, mikor a csoportelső Nagykárolyi Victoria elnöke, Vasile Aniţaş úgy nyilatkozott: nincs ellenfele a károlyi klubnak a IV. ligás bajnokságban, ezért nem tudnak kellően felkészülni a III. ligás osztályzóra. „Elismerjük, hogy a Victoria sokkal magasabb színten kellene, hogy játszon. Nem hiszem, hogy a vidéki csapatok a hibásak, hogy ide sűllyedtek, hogy IV. Ligába játszanak” – tette hozzá Schlakter.

A Schwaben egyébként február elejére edzőtáborba szeretne vonulni, de arról még nem döntöttek a klub vezetői, hova utazik majd a csapat. „Valamelyik közeli településre szeretnénk utazni” – mondta az alpolgármester. Első sorban azért nem szerenék túlköltekezni magukat, ugyanis a nyár elején labdarúgó tornát rendeznek öregfiúknak, amelyen a házigazdák mellett várhatóan Mezőfény, Csanálos, illetve Mérk és Vállalj csapata vesz majd részt.

A Kálmándi Schwaben a IV. ligás bajnokságban a B csoport második helyén állnak: tizenöt forduló után 37 pontot gyűjöttek; 18 pont a lemaradásuk az éllovas Nagykárolyi Victoriával szemben és három pont az előnyük az üldöző Mezőfényi Fröhlich–hel szemben.