Szerény tervekkel utaznak Craiovára a női párbajozók

Deac Simona, Amalia Tătăran, Marinela Lăcătuş és Bianca Tămaş képviseli majd a Szatmárnémeti SK–t a felnőtt női párbajtőr–ob–n.

Csütörtök reggel indulnak Craiovára a Szatmárnémeti Sportklub felnőtt női párbajozói, ahol a román bajnokság első fordulóját fogják rendezni. Nagy Lehel edzővel Deac Simona, Amalia Tătăran, Marinela Lăcătuş és Bianca Tămaş utazik az oltyán városba.

A román szövetség döntése értelmében egyébként az első forduló eredményei számítanak majd az októberi fináléban is. Az elmúlt években ugyanis csak kvalifikációs versenyt rendeztek, az második fordulóban már nem számítottak első etap eredményei. „Ez nem jó nekünk, ugyanis személyes vagy egészségügyi próblémák miatt több vívóm idén nem versenyez majd a felnőttek bajnokságában – mondta lapunknak Csiszár Ferenc edző, aki nem utzik Craiovára, ugyanis Szatmárnémetiben készítei a férfi párbajozókat az U23–as korosztályos Európa–bajnokságra. – Több változást is kellett eszközölni a csapatba, ezért nem sok reményt fűzünk a hétvégi versenyhez. Deac Simonában bízom, hogy elcsíp egy jó helyezést. De természetesen bármi megtörténhet, bármelyik sportolónk okozhat kellemes meglepetést” – tette hozzá.