Szerelmes milliárdosok ajándékai

Míg a legtöbb nő legfeljebb virágcsokrot, parfümöt, ruha- vagy fehérneműt kap a különleges alkalmakra párjától, Fortuna kegyeltjeinek dollárszázezres, -milliós ajándék jár. Az indiai Mukesh Ambani egy Airbust vett neje szülinapjára, míg Katie Holmes egy házat és egy magánrepült kapott Tom Cruise-tól nászajándékként.

Bár a “pénz nem boldogít” felkiáltással sokan igyekeznek némi vigaszt nyújtani saját maguknak a pénztelen hétköznapokban, tény, hogy a megfelelő anyagi háttérrel igenis lehet fokozni a jeles napok örömeit. Az indiai Mukesh Ambani igyekszik is szeretett feleségét minden alkalommal értékes, személyre szabott ajándékokkal meglepni. Az országa leggazdagabb állampolgáraként számon tartott 50 éves férfi meg is engedheti magának a pazarlást, hiszen vagyonát mintegy 63,2 milliárd dollárra (11 billió forintra) teszik. A Reliance Industries elnöke – a vállalat tevékenységi körébe tartozik az olaj, textil, kiskereskedelem és biotechnológia egyaránt - neje, Nita 45. születésnapjára valami igazán nagyot kívánt ajándékozni. A bőkezű férj választása egy egyedi megrendelésű Airbus jetre esett, amelyet 240 millió rúpiáért, vagyis 1,05 milliárd forintért vásárolt meg feleségének, de a jövő évre kitalált ajándék, egy 27 emeletes, 175,4 milliárdos mumbai (az egykori Bombay) épület sem jár majd kis kiadással. A luxus magánrepülő ötletét Mukesh Ambani előtt már más szerelmes férj is kitalálta. Tom Cruise ugyanis egy évvel ezelőtti házasságkötése alkalmából egy 20 millió dolláros Gulfstreammel lepte meg akkor még állapotos, ifjú aráját. Szintén indiai úrnak sikerül hatalmas örömet szereznie feleségének, mégpedig egy házzal. Hema Malini színésznő egy extravagáns otthont kapott férjétől, Dharmendrától.

“Az otthonom legjobb része, hogy van benne egy kert, amely majdnem olyan, mint egy erdő hatalmas fákkal és virágzó bokrokkal. Mindez egy olyan városban, mint Mumbai valóságos kincs. Gyakran ülök ide ki reggelente meginni a reggeli kávémat ritka madárfajták csicsergését hallgatva” – nyilatkozta a színésznő.

A múltban sem spóroltak a dúsgazdag hősszerelmesek kiszemeltjük vagy párjuk megajándékozásakor. Elizabeth Taylor kétségtelenül ékszert kapott, hiszen az ünnepelt díva számos gazdag férjet is elfogyasztott, köztük Conrad Hiltont és Michael Wildinget is. A legismertebb gyémántgyűrűjét mégis élete szerelmétől, Richard Burtontől kapta. A gyönyörű színésznőt ötödik férje egy smaragddal és gyémánttal ékesített gyűrűvel lepte meg, igaz, a későbbiekben is bőven ellátta értékes ékszerekkel, köztük tiarákkal, nyakláncokkal, fülbevalókkal, valamint egy szív alakú sárga gyémánttal, amelyet a Taj Mahal építtetője, Jahan sah 1621-ben ajándékozott feleségének, Mumtaz Mahalnak. Persze nem kell feltétlenül házasság ahhoz, hogy valakit óriási értékű ajándékkal lepjenek meg. Mariah Carey egyik rajongójától, a brunei szultán fiától 5,7 millió dollár értékben kapott egy 8 karátos gyémánt nyakláncot hozzá illő fülbevalóval. Azim herceg privát repülővel vitette az éppen koncertező énekesnőhöz a szokatlanul értékes ajándékot, hogy a sztár méretes feneke iránti csodálatát méltóképpen kifejezze.