Szerdán újabb bemutató: Hej páva, hej páva

Szerdán újabb bemutató: Hej páva, hej páva
A Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata ismét bemutatóra készül: a Hej páva, hej páva egy népballadaelőadás, élőzenével, Gajai Ágnes, Csepei Róbert, Bartalis Botond és Szabó Lóránt előadásában.

Az előbemutatóra március 10-én, szerdán 20 órától kerül sor a színpadon (bejárat a Madách-utca felőli művészbejárón). A szerdai előadásra az Aranybérletek érvényesek. A tulajdonképpeni bemutatóra (Szigligeti-bérlet) rendhagyó módon tíz nappal később, március 20-án, szombaton kerül sor. Ezen a napon kétszer is műsorra tűzi az előadást a Szigligeti Társulat: 17 órától tulajdonképpen egy megismételt előbemutatóra kerül sor, tehát akik Aranybérletet váltottak, de 10-én (hétköznap lévén) nem tudták megtekinteni az előadást, ezt 20-án, szombaton megtehetik. Este 20 órától kerül sor a bemutatóra, melyre a Szigligeti-bérletek érvényesek.

Amint a sajtóból már sokan értesülhettek róla, az évad elején beharangozott Hat szereplő szerzőt keres című Pirandello-darab bemutatójára szervezési, egyeztetési és részben anyagi okok miatt nem kerül sor  a 2009-2010-es évadban. Az előadást Zakariás Zalán rendezésében a következő évad első produkciójaként láthatja majd a közönség. Az említett előadás helyett a Hej páva, hej páva című előadást tekinthetik meg majd a színházkedvelők, amelyre a bérletek természetesen érvényesek. Bérleteseink számára ugyanakkor választási lehetőséget biztosítunk arra, hogy bérletüket tetszés szerint vagy a Hej páva, hej páva vagy a következő évadban sorra kerülő Hat szereplő szerzőt keres című előadásunk során kívánják felhasználni.