Szerdán piros figyelmeztetés lehet

Szerdán piros figyelmeztetés lehet
Ion Sandu, az Országos Meteorológiai Intézet vezetője arra figyelmeztetett hétfőn, hogy nincs kizárva, hogy szerdán piros jelzésű figyelmeztetést adjanak ki Románia észak-nyugati megyéiben, így Biharban is.

Sandu elmondta, hogy keddtől narancssárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben Arad, Bihar, Szatmár és Temes megyékben, ahol 38-39 Celsius fokig emelkedhet a hőmérséklet. A meteorológusok valószínűsítik, hogy szerda éjjel ezekben a megyékben villámlások és nagy erejű viharok lesznek, amellett, hogy szerdán napközben 39 Celsius fok körüli hőmérséklet lesz a Bánságban, a Körösvidéken, Máramarosban és Észak-Erdélyben. Egyébként kedden sárga jelzésű figyelmeztetés lesz érvényben Bukarestben és az ország harminckét megyéjében, ahol a hőmérséklet eléri a 35-37 Celsius fokot, és a hőmérséklet-páratartalom aránymutató is igen magas lesz várhatóan, meghaladja majd a 80 egységet.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter