Szerdán megválasztották a tanácstagokat

Szatmár megye — Az Északnyugat–romániai Fejlesztési Régióhoz Beszterce–Naszód, Bihar, Kolozs, Máramaros, Szatmár, Szilágy megye tartozik. Az Északnyugati Fejlesztési Régióban minden megyét négyen képviselnek. A Megyei Tanács elnöke hivatalból tagja a tanácsnak, illetve egy–egy személy minden megyéből képviseli a municípiumokat, a városokat és a községeket.

Tegnap sor került arra a gyűlésre, melyen jelen voltak a megyénkbeli városok illetve községek polgármesterei, akik titkos szavazással választották meg a Fejlesztési Régió Tanácsának tagjait. Megyénket Csehi Árpád elnök, Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere, Véron Amdrás, Tasnád polgármestere és Grigoras Ioan, Batarcs polgármestere fogják képviselni.

Egyéb problémák

A tanácstagok megválasztása miatt összehívott gyűlés egyben jó alkalom volt arra, hogy a községek polgármesterei felvessenek bizonyos helyi problémákat, így került terítékre például az útszéli árkok kitakarításának ügye. Csehi elmondta, a hónap végéig legkésőbb elkészül azok kitisztására kiírandó licit tenderfüzete, hozzátette továbbá, hogy kedden elkezdődött a jelzőtáblák licitje is. Természetesen a legtöbb felszólaló polgármester az út– és hídjavítás problémáját vetette fel. Csehi elmondta, szintén a napokban készül el a folyamatban lévő útjavítások reális ütemterve, amiben plusz–minusz egy hét eltéréssel le lesznek szögezve az útjavítások befejezésének időpontjai.