Szerdán elmaradt az Olimpia edzése

A Szatmárnémeti Olimpia legénysége szerdán csak erőnléti gyakorlatokat tudott végezni
A Szatmárnémeti Olimpia legénysége szerdán csak erőnléti gyakorlatokat tudott végezni
Szerdán csak erőléti gyakorlatokat tudtak végezni a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapat játékosai, az edzőpálya ugyanis meg volt fagyva, a szabadtéri alapozás így elmaradt. A szakmai stáb véglegesítette a játékoskeretet.

 

Nem tudtak edzeni szerdán még a Rania Sportbázison sem a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapat játékosai, a műfüves pályát ugyanis jég borította. A nappali enyhe időjárás miatt elolvadó hó ugyanis este megfagy, tegnap pedig nem melegedett fel annyira az idő, hogy ismét alapozhassanak a pályán a legények.

 

Egy kérdőjel maradt

„A téli felkészülésünk során napról–napra szembesülnünk kellett azzal, hogy hazai környezetben nincs hol edzenünk. A szerdai szabadtéri alapozás elmaradt, konditeremben végeztek a fiúk erőnléti gyakorlatokat” – panaszolta Csík Tibor. A vezetőedző egyébként úgy döntött, nem lesz keretszűkítés, harmincegy (vagy harminckettő) játékossal várja majd a március 9–i III. ligás bajnoki folytatást. „Szilágyi István klubelnöknek sikerült megegyeznie a játékosokkal. Úgy láttam, valamennyi játékos jól teljesített a téli felkészülés során. Az ifik is nagyon odatették magukat, ezért gondoltam, hogy maradjanak a játékoskeretünkben. Soha nem lehet tudni, mikor sérül meg valaki, ebben az esetben azonnal van helyettesítő” – tette hozzá a szakvezető. Csík Tibor úgy gondolja, mennyiségileg nagyobb játékoskerete az őszinél, viszont minőségileg is erősebb lett az Olimpia. Posztonként 2–3 játékos van, ami nagyobb konkurenciát jelent a kezdőcsapat összeállításához. „Nagyon nagy a konkurencia. A fiúk ezzel tisztában vannak, tudják, hogy sokat kell dolgozni, hogy helyet szerezzenek a kezdő tizenegyben. Remélem, ez jót tesz a csapatnak” – mondta az edző.

Egyetlen kérdőjel maradt a keret véglegesítése előtt, Barbuloviciu ugyanis két napja nem jelenik meg a csapat edzésein. „A telefonhívásokra sem válaszol. Akarjuk rendezni a szerződtetését is, de így, hogy nem ismerjük szándékát, nem lehetséges” – folytatta Csík Tibor. Mint ismeretes, a Szatmárnémeti Someşulnál nevelkedett középpályás a másodosztályos Tordai Arieşulnál szerepelt az őszi idényben, viszont a Kolozs megyei csapat megszűnt, visszalépett a bajnokságból, így Barbuloviciu ingyen igazolhat bárhova. Több mint egy hete az Olimpia keretével edzett.

Marian Popnak, Molnarnak, Raţnak és Sabău sérülés miatt külön edzési programja van, Csík szerint rájuk a bajnoki rajtnál még nem számíthat.

 

Az Olimpia játékoskerete

Kapusok: Şuta, Görbe, Coman.

Hátvédek: Moş, Glodean, Jakkel, Fl. Mureşan, Heil, Batfalschi, Mihai Pop, Micaş, Homorozan, Ciorcaş, Sabău, Raţ.

Középpályások: Gavrilescu, Câmpan, Molnar, Botos, Villand, Marian Pop, M. Mureşan, Barbuloviciu (?), Zsiga, Hanus, Domuţa, Socaciu.

Csatárok: Marinaş, Feier, Prodan, Dănilă, Ritli.

Edzők: Csík Tibor, Ioan „Lulu” Dragomir, Paul Levente, Dan Oşan.