Szerda az utolsó nap, amikor regisztrálhatnak azok az állampolgárok, akik külföldön akarnak szavazni az államelnök-választáson

Szerda az utolsó nap, amikor regisztrálhatnak azok az állampolgárok, akik külföldön akarnak szavazni az államelnök-választáson
Szerda az utolsó nap, amikor a www.votstrainatate.ro honlapon regisztrálhatnak azok az állampolgárok, akik külföldön akarnak szavazni az államelnök-választáson.

A jogvesztő határidő szerda éjfélkor jár le. A honlap szerint kedd estig 28.400 kérést regisztráltak azok részéről, akik szavazókörzetben adnák le voksukat, és 29.800-at azok részéről, akik levélben szavaznának. Azokat, akik kitöltik a vonatkozó kérést, a november 10-ei és 24-ei választások idejére törlik a romániai állandó választási listáról, és nevüket felvezetik a külföldi választási listára.
Ha egy településen legkevesebb száz személy kéri, szavazókörzetet létesítenek.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .