Szerbia is ellenfele lesz Romániának

Szerbia is ellenfele lesz Romániának
Szerda este Madridban elkészítették az idei malagai vízilabda Európa-bajnokság csoportbeosztását. Románia a B csoportba került a szerb, az olasz, az orosz, a német és a mecedón csapat mellé.

A július 4. és 13. közötti vízilabda spanyolországi kontinensviadal sorsolását szerda este rendezték Madridban, s a végeredményt a nagyváradi születésú Szakadáti László, az európai szövetség, a LEN magyar igazgatója ismertette az Erdon-nal.

A román együttes „elfogadható” csoportba került, hiszen Szerbia mellett Olaszországgal, Oroszországgal, Németországgal és Macedóniával kell megküzdenie, míg a magyar férfi válogatott Spanyolország, Horvátország, Szlovákia, Görögország és Montenegró nemzeti csapataival száll harcba.

Az elsők továbbjutnak

Az olimpiai bajnoki címvédő, világbajnoki ezüstérmes magyar gárda kétségtelenül az erősebbik hatosba került, hiszen itt van a vb-győztes horvát, és a tavalyi világbajnokságon bronzérmes spanyol csapat, ráadásul kiváló együttese van Görögországnak és Montenegrónak is.

A lebonyolítási rendszer szerint a csoportelsők egyből továbblépnek az elődöntőbe, míg a második és harmadik helyezettek keresztbejátszanak, s e párharcok győztesei csatlakoznak az elődöntős együttesekhez.