Szeptember végéig nem lesznek gyógyszergondok

A gyógyszerek lehetséges áremeléséről folytattak tárgyalásokat csütörtökön Eugen Nicolaescu, közegészségügyi miniszterrel a gyógyszerimportőrök és —forgalmazók.

A Gyógyszerforgalmazók Országos Egyesületének elnöke, Viorel Vasile a tárgyalások végén kijelentette, hogy egylőre ugyanazok maradnak az árak az országos egészségügyi programokban kezelt megebségek esetén, mint július 15-e előtt.

Ez a döntés azt jelenti, hogy két hónapig ugyanannyit kell fizetniük a betegeknek a gyógyszertárban, amennyibe július 15 előtt kerültek a gyógyszerek. Ezzel együtt megkezdik a négy, nagy országos egészségügyi program (curkobetegség, daganatos megbetegedések, HIV/ AIDS program, valamint a poszttranszplantációs) keretén belül felhasznált gyógyszerek szállítását.

Erre a megbeszélésre azért került sor, mert a gyógyszerészek jelentették, hogy a forgalmazók nem szállítanak, így hamarosan elfogynak az egészségügyi program keretén belül felírható gyógyszerek.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .