Szeptember közepéig forgalomkorlátozás

Szeptember közepéig forgalomkorlátozás
Szeptember végére készül el a nagyváradi Szatorveszky (Magheru) úti fűtési-fővezeték felújítási munkálata – áll a nagyváradi önkormányzat közleményében.


A munkálatot megrendelő nagyváradi önkormányzat arra kérte a kivitelezőt, hogy gyorsítsa meg a munkatempót annak érdekében, hogy a Fő utca és a Szatroveszki utca kereszteződésében minél hamarabb vissza lehessen állítani a korábbi állapotokat, jelenleg ugyanis meglehetősen nehéz az autóközlekedés a Fő utcán a Körös áruház közelében, valamint a gyalogos közlekedés a Körös áruház előtt. A munkálatokat nehezíti maga a helyszín, vagyis az, hogy nagy forgalmú közúton kell dolgozni, ráadásul olyan helyen, ahol sok közmű hálózat – áram, gáz, víz, csatorna, telefon, internet infrastruktúra- található. A munkálatok során kiássák a régi fűtési fővezetékeket, behelyezik az új csatornákat, ugyanakkor megépítik az aknákat, elhelyezik a föld alatti elektromos berendezéseket, majd visszaássák a csatornaárkot.

A Körös áruház előtti munkálatok az önkormányzat és a közlekedésrendészet engedélyével zajlanak, ez utóbbi szeptemebr 15-ig hagyta jóvá a forgalomkorlátozást azon a környéken. Magát a munkálatot abban az övezetben szeptember 30-ig kell befejezni. Ez a munkálat az európai uniós finanszírozásból megvalósuló felújítási projekt része, melynek keretében 17,5 kilométernyi fűtési fővezetéket cserélnek ki Nagyváradon. A teljes munkálatnak mintegy 85 százaléka elkészült, vagyis mintegy 15 kilométernyi fővezetéket már kicseréltek. A 17,5 kilométernyi csőcsere kivitelezési határideje 2015 december 31, de az önkormányzat közleménye szerint az ütemterv alapján akár már október végére elkészülhetnek a teljes munkálattal. A kivitelezők az Energomontaj és a Constructii Bihor cégek.

Pap István