Szeptember 11.: halál Muszaui-ra?

Halálra ítélhető a 2001. szeptember 11-i terrortámadások egyetlen bírósági vádlottja. Az esküdtek egyelőre csak erről döntöttek hétfőn az egyesült államokbeli Alexandriában.

A következő ítélezési szakaszban határoznak arról, hogy a 37 éves Zakariász Muszaui rászolgált-e a legsúlyosabb büntetésre. A marokkói származású francia férfi börtönben volt a csaknem háromezer ember halálával végződő terrortámadások idején.

Az ügyészeknek be kell bizonyítaniuk, hogy legalább egy ember halálát okozta azzal, hogy letartóztatása után elhallgatta az igazságot.

A férfi a múlt héten vallotta be váratlanul, hogy a 2001.szeptember 11-én ő lett volna az ötödik gépeltérítő, és a tervek szerint a Fehér Házba kellett volna vezetnie a megszerzett utasszállítót gépet. A terrorakció előtt egy hónappal azonban letartóztatták, így nem tudott felszállni a pennsylvániai gépre.

Az akciót azzal a Richard Reiddel együtt hajtotta volna végre, akit 2001. decemberében fogtak el, miután cipőjében egy bombát akart felcsempészni a Párizs-Miami járatra.