Szép számmal vettek részt a börzén

Akt.:
Szép számmal vettek részt a börzén
Elegáns környezetben és a vártnál sokkal több résztvevővel zajlott a pénteki, nagyváradi állásbörze. A mintegy 1300 látogató több mint 3500 önéletrajzot adott le a cégek standjainál.

Első alkalommal szervezett állásbörzét a Bihar megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) az Active Job Consulting alapítvánnyal közösen, tudtuk meg Békési Csabától, az AJOFM igazgatójától. A rendezvény a Factor – Légy aktív a városodban projekten belül zajlott a nemrég megnyílt nagyváradi TradeCenterben (a Lotus üzletközpont mögött), uniós támogatással. A rendezvény költségvetése jóval meghaladta azt az összeget, melyet a foglalkoztatási ügynökség szánhat az állásbörzék megszervezésére, ez az oka annak, hogy elegáns, tágas helyszínen találkozhattak a munkaadók és a munkavállalók.

Meglepetés

A péntek reggeli megnyitón Claudiu Pop prefektus, Békési Csaba, az AJOFM igazgatója, valamint Luminiţa Popa, az Activ Job Consulting vezetője szólt az egybegyűltekhez, ezt követően az álláskeresők szabadon tájékozódhattak, illetve hagyhattak önéletrajzokat a résztvevő cégek standjánál.
Magukat a szervezőket is meglepte, hogy a vártnál több cég jelentkezett és a munkahelyek száma is nagyobb volt mint a tavaly tavasszal megtartott általános állásbörzén, tudtuk meg az AJOFM igazgatójától, aki szerint ez a gazdasági fellendüléssel magyarázható. A 62 résztvevő cég 1150-nél is több állást kínált fel, miközben tavaly az állások száma 960 körüli volt. Sok volt a vendéglátóipari munkahely és viszonylag sok szabad állás várt a felsőfokú végzettséggel rendelkezőkre is. Kevés jogászt és közgazdászt kerestek, viszont sok , középfokú végzettséget igénylő állást kínáltak fel.

Vélemények

Különböző véleményen voltak a börzéről azok az álláskeresők, akikkel beszéltünk. Akadt, aki elpanaszolta, hogy immár két egyetemet végzett el és nem talál megfelelő állást, mások pedig arról számoltak be: örülnek, hogy eljöttek, ugyanis több helyen is leadták az önéletrajzukat, s bíznak benne, hogy akad majd számukra is megfelelő munkahely.
Néhány munkáltatóval is beszéltünk. Lia Asztalos, a Service AutoSiena igazgatója elmondta: a szervezés kiváló, azonban alig jelentkeztek olyan fiatalok, akik teljesítették volna az elvárásokat. Autószerelőket, karosszérialakatosokat alkalmaznának, illetve képzenének ki – de nem jelentkeztek sem megfelelő képzettségű személyek, sem fiatalok, akiket inasként alkalmazhattak volna. Monica Bercea, a Plastor személyzeti osztályának képviselője szintén elismerően szólt a szervezésről, a helyszínről, azonban ő is arról számolt be, hogy kevés megfelelő végzettséggel rendelkező személy jelentkezett – a cég mechanikai mérnököket keresett.

Adatok

A pénteki rendezvény egyik újdonsága az volt, hogy a szervezők feljegyezték az álláskeresők adatait. Békési Csaba elmondta, hogy azoknak közülük, akik azt tüntették fel, hogy nincsenek alkalmazásban, ajánlani fogják az ügynökség által szervezett tanfolyamokat. „Szeretnénk hajlékonyak lenni, úgy működni mint egy vállalkoztatási ügynökség, amely közel áll mind a munkavállalókhoz, mind a munkaadókhoz” – jegyezte meg Békési Csaba, kihangsúlyozva azt is: az állásbörzék segítenek abban is, hogy megszűnjön az a szokás, amely szerint a munkavállaló a portásnál kell leadja az önéletrajzát és az esetek többségében hiába vár bármilyen visszajelzést.
Péntek délutánra a szervezők összesítették az adatokat: 1300 volt az álláskeresők száma, a leadott önéletrajzoké pedig több mint 3500 (ami azzal magyarázható, hogy egy személy akár több cégnél is jelentkezhetett). 877 személyt választottak ki a munkaadók képviselői arra, hogy további beszélgetéseket követően esetleg alkalmazzanak.

Neumann Andrea