Szép és gondozott városban!

Nyáron az emberek vágynak a szabadba. Akik a hétvégét a városban töltik, gyakran kimennek valamilyen parkba, ahol egy padon üldögélve élvezik a fű illatát, a fák suhogását. Várad egyik legrégibb és legismertebb parkja a Múzeumkert.

Sokak számára idéz fel emléket ez a hely és nem utolsósorban Várad történelmi nevezetességei. A Bazilika, a Püspöki Palota patinás épületek, az emberek szívesen látogatnak el erre a helyre. Fiatalok gördeszkáznak, gitárkísérettel énekelnek, gyermekeiket sétáltatják a kismamák, unokáikkal játszanak a nagymamák.

Elhanyagolva

Sajnos a Múzeumkert nagyon elhanyagolt állapotban van. A zöldterület ápolatlan, a különböző édességek csomagolását a szél hurcolja össze-vissza, de a legrosszabb mégis a padok állapota. Az emberek szeretnek leülni egy parkban, és talán elgondolkodni, vagy csak egyszerűen kikapcsolódni a hétköznapok mókuskerekéből. Sajnos a padok siralmas állapotban vannak. Az ülődeszkák hiányoznak, az amfiteátrum deszkáira a betonból kiálló vasak emlékeztetnek. Sajnálatos, hogy ennyire elhanyagolják ezt a történelmi és sok váradi polgár szívéhez közel álló helyet. Sokat hallani arról, hogy a Múzeumkertet visszakapta a katolikus egyház. Lényegében nem számít, hogy kié a terület, a lényeg az, nem szabad engedni, hogy a városba látogató turisták a város egyik nevezetességében ennyire csalódjanak. Legyen fontos, hogy egy szép és ápolt városban lakjunk, ne deszka nélküli padok csúfítsák el a látványt.

Nagy Csaba Attila, Nagyvárad