Szép a piac, de hideg van

Szép a piac, de hideg van
Az újjáépített rogériuszi piacon dolgozó árusok nem lelkendeznek a réginél mindenképpen szebb, tágasabb létesítmény iránt.

Mi arra voltunk kíváncsiak: igaz-e az a híresztelés, hogy nem, vagy alig működik a padlófűtés a piacon. Ezt nem erősítette meg egyik általunk megkérdezett árus sem: többen azt mondták, hogy a padlófűtés működik, de volt olyan is, aki azt mondta, hogy van amikor működik, van amikor nem. Viszont egyöntetűen az volt az árusok véleménye, hogy lényegében fölösleges a padlófűtés ha ezenközben akkora a huzat a piacon, hogy deréktől felfelé mindenki fagyoskodik. A létesítménynek nyitott, mintegy négy méter magas bejáratai vannak, amelyekre termofüggönyöket szereltek. Csakhogy ez semmit sem ér, hiszen mintegy két méteres magasságig szerelték fel a termoföggönyöket, így fölötte beáramlik a hideg levegő. Egyébiránt a piac nem teljesen zárt terület, hiszen a létesítmény déli oldalán a külső díszítőelemek között szintén besüvít a szél.
A jelzett problémákkal kapcsolatban Petri Csilla, a nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóosztályának munkatársa lapunknak elmondta, hogy a piacátépítési projekten nem lehet változtatni, viszont jelezte azt is, hogy már több panasz érkezett a bejáratokkal kapcsolatban a városházához, ezért a létesítmény befejezése után az azt működtető Közterületfenntartó valószínűleg fog valamilyen megoldást találni erre a problémára. Ugyancsak kérdésünkre válaszolva Petri Csilla elmondta: a rogériuszi piac tetejét, ahol korábban rosszul helyezték le a burkolólapokat, ami miatt szintkülönbségek keletkeztek, újraburkolták, így e tekintetben most már nincsenek gondok az épülettel.

Pap IstvánA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .