Szenteste a Körös-parti templomban

Szenteste a Körös-parti templomban
Régi időket idézett a szentestei hangulat az Olaszi református templomban. A gyerekzsivaj méretéből következtetett az érkező arra, hogy az áhítat csendje elnapolva.

Hatalmas tömeg kívánta a szentestét templomban tölteni. Tőkés László igehirdetésében a mennyei Atya által a bűnös világnak ajándékozott Jézus születéséről szólt, kiemelve, hogy az ember ajándékozási szokásaiban tanulhatna az Isten világot átformáló cselekedetéből. Ugyanis ma elkényeztetjük ajándékainkkal a gyermekeinket, és nem tanulják meg az adni jobb, mint kapni bibliai gyakorlatát.

Az est különlegességeként nemcsak az olaszi gyerekek és fiatalok mutattak be karácsonyi műsort Márkus Mária vallástanár és Kiss Huba Ernő kántor tanításában, hanem a Lorántffy Gimnázium felsős diákjai Pap Anikó és Bere Zsuzsanna vallástanárok vezetésével pásztorjátékban elevenítették fel a bibliai történetet. Kiss Tünde zenetanárnő pedig elhozta a Szacsvay Imre Általános Iskola gyermekkórusát, akik a hagyományos magyar karácsonyi dalokkal tették ünnepélyesebbé az estét. Az angyaljárás idején is szóltak a karácsonyi énekek a gyermekek ajkán. Mintegy kétszáz gyermek részesült a Jézuska ajándékaiban, melyet a presbiterek osztottak szét. A gyülekezet a Csendes éj… kezdető ének meghitt áhítatában, a templom kioltott lámpái félhomályában hangolódott a betlehemi éjszaka hangulatára. A karácsonyfák gyertyái és csillagszórói idézték az első karácsonyéj varázsát.

Incze Zsolt

Címkék: , ,