Szent Miklós Hete Szatmárnémetiben

Szent Miklós Hete Szatmárnémetiben
Szatmárnémeti – Az Ilisesti utca 4. szám alatt működő Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) októberben indította útjára a Szent Miklós Hete elnevezésű projektjét. A kezdeményezés célja az önkéntesség népszerűsítése és gyakorlása Szatmárnémeti városában.

Az Ilisesti utca 4. szám alatt működő Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) októberben indította útjára a Szent Miklós Hete elnevezésű projektjét. A kezdeményezés célja az önkéntesség népszerűsítése és gyakorlása Szatmárnémeti városában. A Szociális Gondozói Hivatal projektje a különböző szociális intézményeket, cégek képviselőit és a helyi közösség tagjait is bevonja a karitatív akciósorozatba. Ajándékozási kampány célja minél szélesebb körben megszervezni az adománygyűjtést és az összegyűlt adományokat eljuttatni a rászoruló szatmári családokhoz.

Előzetes felmérés

A kezdeményezés célcsoportjai olyan egyedül álló személyek és többgyermekes családok, akik szegényes körülmények között élnek Szatmárnémetiben. A szervezők elmondása szerint az előzetes felméréseik szerint 63 utcán élő hajléktalant, a Gladiolei utcai hajléktalanszállón körülbelül 65–70 személyt, 185 szociális segélyre jogosult állampolgárt, 60 szegény családban élő fogyatékos gyermeket és fiatalt, a Crangului utcán 48 családot, a Toamnei utcán 46 családot, a SPAS nyilvántartásában szereplő alacsony jövedelemmel rendelkező 10 idős személyt, Szatmárzsadányban élő 62 roma családot szeretnének megajándékozni a Szent Miklós Hete nevet viselő rendezvénysorozat alkalmával. A szervezők november 5–9. között cégeket, magánszemélyeket, egyházak képviselőt, egyesületeket, alapítványokat keresnek fel, hogy — lehetőségeikhez képest és mérten — támogassák a rendezvény sikerét.

Karikás Enikő

Kapcsolódó cikk:

  • Az önkéntesség népszerűsítése