Szent László Napok

A 2013. június 28–30. között sorra kerülő Szent László Napok keretében, június 29-én, szombaton tartjuk a Nagyváradról elszármazottak találkozóját, tájékoztat az eseménysorozat sajtószolgálata.

Rendezvényünk elsősorban azoknak az idegenbe szakadt egykori váradi polgároknak szól, akik büszkén vallják magukat az Ady Endre által „Pece-parti Párizsnak” nevezett város szülöttjének, és akik szívükben mindvégig megmaradtak nagyváradinak és magyarnak. Nosztalgiázzunk együtt, idézzük fel közösen, milyen volt egykoron ez a város! A találkozóra várjuk azokat is, akiket rokoni szálak fűznek a „boldog Váradhoz”, és szeretnék megismerni a város múltját, jelenét, szeretnének elbeszélgetni az itthon maradottakkal.

A délelőtt 10 órától, a Partiumi Keresztény Egyetemen kezdődő találkozón – többek között – jelen lesz a Bihar megyei Gyanta településről származó jeles filmrendező, zeneszerző és televíziós szerkesztő, Boros Zoltán, aki egyebek mellett Nagyváradhoz kötődő emlékeiről fog beszélni. A rendezvényen levetítjük egyik dokumentumfilmjét is. Nagyvárad régi hangulatát egy képeslapokból álló gyűjtemény bemutatásával igyekszünk feleleveníteni. Jelen lesznek olyan meghívottak is, akik munkásságukkal méltán öregbítették Nagyvárad hírnevét a nagyvilágban. Számos meglepetéssel készülünk, érdemes tehát figyelemmel kísérni az időközben formálódó program-tervezetünket.

Várjuk mindazon külföldön élő váradiak jelentkezését, akik szeretnének részt venni rendezvényünkön. Jelentkezni, érdeklődni a nagyvarad@szentlaszlonapok.ro e-mail címen lehet. Vegye fel a kapcsolatot velünk Facebookon is.