Szent Kristóf közbenjárását kérték

Szent Kristóf közbenjárását kérték
© Megáldották a nagyváradi székesegyház előtt, illetve a Kanonok soron lévő autókat a Szent Kristóf ünnepét megelőző vasárnap. Fotók: Pap István.
Szent Kristófnak, az utazók védőszentjének ünnepét megelőző vasárnapon tartott délutáni és esti szentmise után megáldotta a nagyváradi székesegyház előtt, illetve a Kanonok soron lévő autókat Fodor József, a nagyváradi római katolikus püspökség általános helynöke.

A délután hat órától keződő misén Fodor József kérte Szent Kristóf közbenjárását az Úrnál ahhoz, hogy az utazók balesetmentesen utazzanak. A mise végeztével Fodor József a székesegyház főbejárata előtt magyar és román nyelven mondta el az áldás és kérés szövegét, ezt követően körbejárta a múzeumkertet, megáldotta az ott lévő kocsikat, majd pedig a Kanonok soron felsorakozó járműveket is.
Segítő szent

Szent Kristóf a tizennégy segítő szent egyike, ma már a népies vallásosság talán legnépszerűbb alakja, akinek képét, szobrát ma különösen az autósok és motorosok hordják magukkal.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .