Szent Benedek Központ autista gyermekek részére

Szent Benedek Központ autista gyermekek részére
Szatmárnémeti – A Szatmárnémeti Helyi Tanács legutóbbi tanácsülésén jóváhagyta azt a partneri szerződést, mely a szatmárnémeti autisták Szent Benedek Egyesülete és a Szatmárnémeti municipium tanácsa között kötetett.

A Szatmárnémeti Helyi Tanács legutóbbi tanácsülésén hagyta jóvá azt a partneri szerződést mely a szatmárnémeti autisták Szent Benedek Egyesülete és a Szatmárnémeti municipium tanácsa között kötetett. Szatmárnémeti tanácsa a partnerségi szerződéssel vállalta a Szatmárnémetiben, az Ana Ipatescu utca 24. szám alatt található Szent Benedek Központ működtetését. Azaz a tanács tíz évig, a helyi költségvetésből biztosítja a központ fenntartási költségeit (áram, víz gáz, stb.), a fogyóesztközőket, és a központot látogató autisták szállítási költségeit is fedezi a lakóhelyüktől a központig és lakóhelyükig — tudtuk meg Viorel Solski alpolgármestertől.

Az Ana Ipatescu utcai Szent Benedek Központot, a Hans Lindner Alapítvány által biztosított ingatlanban rendezte be a 30 főt számláló egyesületi tagság. A házban két ovódai csoport és két iskolai csoport működik összesen 21 gyermekkel — tudtuk meg az egyesület elnökétől, Drágus Norberttől. A gyermekekkel pszihológus, pszihopedagógus foglalkozik, a pedagógusok a Szatmárnémeti Kisegítő Iskola tanerői. A szakemberek és az egyesületi tagok munkájának a célja, hogy az autista gyermekek képességei állandó fejlesztése mellett, teljes önnállóságra neveljék a gyermekeket. Ha tíz autista gyermek közül egy gyermek önnellátóvá válik, már sikernek lehet elkönyvelni — hangsúlyozta az egyesület elnöke.