Szeminárium vállalkozóknak az eportál használatról

Szemináriumot tartottak csütörtökön a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál a Kis és Közepes Vállalatok Minisztériuma és a Posztprivatizációs Alapítvány szervezésében az eportál használatról.

Amint Peter Barta az alapírtvány igazgatója elmondt tulajdonképpen műszaki támogatást szándékszanak nyújtania romániai kis és közpes vállatoknak. Az alapítvány 1996-ban a posztprivatizáció során pénzügyi gondokkal küszködő nagyvállalatok támogatására jött létre. A tavaly létrehozott www.esimplu.ro internetes portált menedzselését is átvállalták. A portállal tulajdonképen palatformot akarnak teremteni a kis és közepes vállalatoknak. A portálra feliratkozottak jogi és pénzügy tanácsot kapnak ingyen az alapítvány szakembereitől, marketingtanulmányok állnak rendelkezésükre. Az esimplu keretében saját weboldalt, virtuális üzletet nyithat magának a cég, naprakész információt kapnak a legújabb törvényekről, üzleti lehetőségekről partneri kapcsolatteremtési lehetőségekről. Cégértékelő tanulmányokat rendelhetnek meg, hogy pontos startégiát dolgozhassanak ki a paici konkurenciával szembe, és ingyen letölthetnek üzleti és marketing terv-modelleket.

Az alapítvány Phare pézekből működtet egy támogatási programot is, melynek keretében az elerning programmal az internet hassználatot tanulhatják meg a vállalattulajdonosok az üzleti életben az e-bussines-ig elmenően.

Albert Ferenc