Szemétszedési napok Biharon

A lelkesedés nem lankadt, vasárnap folytatják az akciót
A lelkesedés nem lankadt, vasárnap folytatják az akciót
Március 9-én indult útjára Biharon az a környezetvédő, de nem utolsó sorban a község tisztaságát és megszépítését célul kitűző civil kezdeményezés, amelyet a Bicikliút Biharpüspöki és Bihar között Facebook-csoportban is meghirdettek. Az akciót folytatják.

 

Az első szemétszedő napon résztvevő tíz ember tizenegy darab, 240 liter űrtartalmú zsáknyi szemetet gyűjtött össze, megtakarítva többek között a vonatállomás környékét. Az elért eredményen felbuzdulva március 17-én, vasárnap másodjára is megszervezték az akciót, amelyen immár tizenhárman vettek részt. A nap során 22, szintén 240 liter űrtartalmú zsák gyűlt meg szeméttel, illetve további három személy 15 kisebb zsáknyi hulladékot gyűjtött össze.

Az akcióhoz időközben csatlakozott egy bihari cég is, amely a csapatnak 100 lej értékben adott szemeteszsákokat, az egyik pizzázó tulajdonosa pedig, miután együtt szedte a szemetet az önkéntesekkel, az egész csapatot megvendégelte. Az önkormányzat 10 zsákkal csatlakozott az akcióhoz, illetve vállalta, hogy az összegyűjtött és udvarukra beszállított szemetet elfuvarozzák – tudatta szerkesztőségünkkel Hegedűs István Róbert, az esemény egyik kezdeményezője.

Folytatják

A szervezők lelkesedése nem lankadt, ugyanis harmadik alkalommal is szeretnék megszervezni az akciót, így aki szeretne hozzájárulni a „tavaszi nagytakarításhoz”, az március 24-én, vasárnap délelőtt 10 órától csatlakozhat a kezdeményezéshez.
A szemétszedő akcióval egyben arra is fel akarják hívni a figyelmet, hogy szeretnének egy bicikliutat Bihar és Püspöki között, ezért jött létre a Facebook-csoport is. Jelenleg ugyanis életveszélyes bebiciklizni Biharról a városba – mondta el Hegedűs István Róbert.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .