Személyi kölcsön kalkulátorok – Így használd őket!

Személyi kölcsön kalkulátorok – Így használd őket!
Ma már nem kell azonnal a bankba menned, ha ki szeretnéd deríteni, melyik személyi kölcsön felel meg a legjobban számodra.

Mivel számos hitelkonstrukciót kínálnak a bankok és hitelintézetek, így nem csoda, ha nehéz a választás – számos tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy a lehető legmegfelelőbb hitelt válaszd ki. Ebben vannak gyorsan és könnyen segítségedre a személyi kölcsön kalkulátorok, melyek segíthetnek a döntésben!

Mielőtt bármilyen hitelt is közelebbről megnéznél, érdemes keresned egy online hitelkalkulátort, ahová csak begépeled a kért adatokat, és máris ad számodra egy megközelítő képet arról, hogy milyen költségekkel kell számolnod személyi kölcsön esetén.

Az első és legfontosabb az – mint minden egyéb termék esetén – hogy milyen áron jutsz hozzá a kívánt kölcsönhöz. Ezt az árat a THM mutatja, azaz a teljes hiteldíj mutató. Értelemszerűen tehát, minél kisebb a teljes hiteldíj mutató összege, annál olcsóbban juthatsz a megigényelt hitelhez. Ezt az összeget érdemes összehasonlítani az egyes hitelek esetében, melyek szóba jöhetnek nálad.

A hitelkalkulátorok általában a következő néhány információ alapján számolják ki, hogy melyik számodra a legkedvezőbb ajánlat:

  • számításba veszik természetesen azt, hogy milyen összeget kívánsz felvenni személyi kölcsönként, így be kell írnod az összeget, amire szükséged van (ez személyi kölcsön esetében nem haladhatja meg a 10 millió forintot)
  • fontos, hogy milyen régóta vagy munkaviszonyban (ez minimum 3 hónap lehet)
  • meg kell adnod a futamidőt, ami annyit jelent, hogy azt az időintervallumot kéri tőled, amennyi idő alatt kifizeted a felvett kölcsönt THM-mel együtt, természetesen (ez maximum 8 év lehet a legtöbb banknál)
  • rákérdez továbbá a havi nettó jövedelmedre – ez az adat is azért fontos, hogy a számodra legoptimálisabb személyi kölcsönt tudja ajánlani a rendszer
  • végül pedig azt kell megadnod, hogy szerepelsz-e a KHR-ben. Ez a rövidítése a Központi Hitelinformációs Rendszernek, mely egy közösen fenntartott pozitív adóslista. Ebben az adatbázisban szerepel minden olyan személy, akinek hitelszerződése van, továbbá az ehhez kapcsolódó minden egyéb adat az esetleges mulasztásokról, és minden egyéb történésről, ami a hitelhez köthető.

Ne hagyd figyelmen kívül a kamatperiódust sem: ez az, ami megmutatja, milyen hosszú időn belül marad ugyanannyi a hitel törlesztője. Nagy esély van arra, hogy a jövőben a kamatok növekedni kezdenek, így ha nem fix kamatozású hitelt veszel fel, a törlesztőrészletek is növekedni fognak.

Ha körültekintő vagy, nagyon jól járhatsz, ugyanis a különböző bankok törlesztőrészletei között akár havi szinten 10-15 ezer forint is lehet a különbség. Ez egy 3 éves futamidőre felvett 3 millió forintos kölcsön esetén akár 600 ezres pluszkiadást is jelenthet!

 

– PR cikk –

Címkék: ,