Személyi kártya percek alatt

Személyi kártya percek alatt
Nagyvárad – A szombati nap folyamán nyolc óra alatt hatvanhatan igényeltek személyazonossági okiratot a nagyváradi lakossági nyilvántartónál, s nyolcvanegy okiratot adtak ki, tudatta Nicoleta Cherei irodavezető, aki szerint ez mintegy harminc százalékkal több, mint más, hasonló alkalmakkor.

Vasárnap ellenben már jóval kevesebben jöttek, fél tizenkettőig mindössze nyolc személy nyújtotta be a dossziét és 12 okiratot adtak ki.

Mint ilyen alkalmakkor mindig, a lakossági nyilvántartó a hétvégén is nyitva tart, szombaton nyolctól tizenhat óráig, vasárnap pedig nyolctól este kilencig lehet náluk benyújtani a dossziékat, illetve átvenni a kiállított személyi kártyákat vagy ideiglenes személyazonossági okiratokat. Az irodavezető elmondta: ahhoz, hogy valaki ideiglenes személyazonossági okiratot kapjon, gyakorlatilag semmilyen iratra nincs szüksége, viszont hoznia kell három igazolványfotót. Az okirat egyébként 5 lejbe kerül és egy évig érvényes, de ha nincs fotó, nem tudják kiállítani. „Még mindig vannak, akik úgy gondolják, hogy ilyenkor ez sem szükséges és amikor megtudják, rossz néven veszik” – mondta az irodavezető. Mint vasárnap kora délután megtudtuk, elvileg azok is megkaphatják a szavazásnál nélkülözhetetlen okiratot, akik este fél kilenckor jönnek, bár az ő esetükben legalábbis kétséges, hogy eljutnak-e szavazni.

Neumann Andrea