Szemünk Fénye

Szemünk Fénye

Az energia ésszerű hasznosítása érdekében hirdették meg azt a határon átnyúló programot, melynek koordinátora Apáti György, Csenger város polgármestere.

Tegnap Pusztadarócon találkoztak Batiz, Egri, Lázári, Mikola, Pusztadaróc és Kolcs község polgármesterei, hogy részt vegyenek abban a programban, melynek célja, hogy a költségvetési támogatásban részesülő közoktatási intézményfenntartók számára olyan lehetőségeket biztosítson, melynek segítségével oktatási, szociális, művelődési, egészségügyi, közigazgatási vagy sportlétesítmények elavult világítási és fűtési rendszereit, kedvező feltételek mellett korszerűsíthessék. A jó minőségű és takarékos rendszerek színvonalas szolgáltatást, környezetkímélő energiafelhasználást, valamint jelentős megtakarítást eredményeznek, aminek eredményeképpen a korszerűsítésre befektetett összeg hamar megtérül — tájékoztatott Apáti György.

Előnyök

— A programban központi szerepet kapnak a közoktatási intézmények, így a Szemünk Fénye program legfőbb célja és érdeme, hogy hozzájárul a jövő nemzedéke egészségesebb életkörülményeinek megteremtéséhez. A jobb világítási és fűtési teljesítmény révén elérhető gazdasági előnyökön túl elsődleges szerepe van az emberi tényezőnek, így a munkavégzés és ügyintézés körülményei is konfortosabbá válnak — tette hozzá Csenger város polgármestere.