Székelyudavarhelyen elkezdődött a változás

Székelyudvarhely – Székelyudvarhelyen tartotta az önkormányzati listazárás utáni első Hargita megyei jelöltbemutatóját az RMDSZ. Kelemen Hunor ügyvezető elnök, kampányfőnök a sajtótájékoztatón elmondta, az esemény azért is fontos, mert az önkormányzati verseny egyik stratégiai helyszínén intézhet nyilvános felkérést a magyar versenypárt elnökéhez, a város jelenlegi polgármesteréhez.

A székelyudvarhelyi sajtótájékoztatón Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök-jelölt és Bunta Levente székelyudvarhelyi polgármester-jelölt mutakozott be. „Arra kérem Szász Jenő MPP-elnököt, hagyja abba a hazudozást. Ne az RMDSZ jelöltjeivel és politikusaival foglalkozzon, mert nem tőlük, hanem a magyar emberektől kapja a szavazatokat. Az ő problémáikról beszéljen. Ha van egyáltalán elképzelése ezekről” –  mondta az ügyvezető elnök, aki szerint az RMDSZ pozitív kampányra készül, de válaszolni fog a kampányban ellene elhangzó megalapozatlan vádakra.

-A székelyudvarhelyi polgárok többet érdemelnek. Bunta Levente pedig az elmúlt évtizedben bebizonyította, hogy politikusként, közigazgatási szakemberként is ért a közösségvezetéshez – jelentette ki Kelemen Hunor, aki úgy értékelte, az RMDSZ jelöltje vissza tudja adni Székelyudvarhely „megkopott fényét”, és nem utolsósorban a város önkormányzati testületét. Borboly Csabának jelentős tapasztalata van a szervezetépítésben. Csapatával eddig is a megyéért dolgozott. A választók már ismerik a  Hargita megyei tanács alelnökeként kifejtett tevékenységét – fogalmazott az ügyvezető elnök a megye tanácselnök-jelöltjéről, azt is hozzátéve, hogy az RMDSZ önkormányzati jelöltjei Székelyföldön, és országszerte az „arccal az emberek felé” forduló, pozitív és visszafogott kampányra készülnek. „Az RMDSZ-t érő vádakra nem az önkormányzati jelöltjeink fognak válaszolni. Ők az elkövetkező időszakban jövőbeli terveikről, a magyar közösség gondjairól és szükségleteiről fognak beszélni” – mondta Kelemen Hunor, az RMDSZ országos kampánystábjának vezetője.

„A változás már a tegnap elkezdődött Székelyudvarhelyen” – jelentette ki Bunta Levente, az RMDSZ székelyudvarhelyi polgármesterjelöltje, aki ezzel a kijelentésével utalt arra, hogy a várost 12 évig „egyeduraló” polgármester nem indul újabb tisztségért. „Udvarhelyszéken 400 jelöltje van az RMDSZ-nek. Az önkormányzati csapat átlagéletkora pedig 43 év. Ez a fiatal tanácsos-gárda dolgozik majd az udvahelyszékiekért” – számolt be Bunta, aki a jövő Székelyudvarhelyét „békés, nyugodt, ugyanakkor dinamikus” városként ábrázolta, és hozzátette, a település infrastruktúrája átfogó fejlesztésre szorul. Polgármesterként erre fog hangsúlyt fektetni.

„Itt az alkalom, hogy a magyar-magyar versengés végére pontot tegyünk, és elkezdődjön az összefogás Hargita megyéért, az erős Székelyföldért ” – szögezte le Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök-jelölt, aki megyevezetőként az RMDSZ 38 fős tanácsos-jelölt csapatának hozzáértésére és szakmai fekészültségére alapozza majd munkáját. Szerinte a csapat legfontosabb feladata a pályázás kell, hogy legyen – a helyi források mellett a központi és uniós alapok lehívása, hatékony felhasználása. „A megye vezetése csapatmunka lesz, programunk pedig a Hargita megyei emberek által megjelölt közösségi tervekből áll össze” – számolt be az RMDSZ tanácselnök-jelöltje, aki etikai kódexet is átnyújt vetélytársának, Szász Jenőnek. „A tisztességes versenyben hiszek, amelyben nem egymást, hanem a választókat kell megnyernünk terveinknek, elképzeléseinknek” – magyarázta az etikai kódex célját Borboly Csaba.

Korodi Attila miniszter, Borboly Csaba kampánystábjának vezetője azt hangsúlyozta, a kampányban szót emel majd, ha a verseny nem a közösség jövőjéről, hanem a személyeskedésről szól. “Ebben a kampányban nincs helye a vádaskodásnak, az önkormányzati választást előtti időszak a tanácselnöki programok versenye kell hogy legyen “ – vélte Korodi.