Székelyhíd–Érmihályfalva: ismét döntetlen

Székelyhíd–Érmihályfalva: ismét döntetlen

Bihar megye – A Székelyhídi Törekvés és az Érmihályfalvi Unirea csapatai megismételték az ősszel elért eredményüket: 2–2. De akármilyen előzmények után! Gólnélküli első félidő után a vendégek vezettek kettővel…

Egy döntetlenben simán kiegyeztek volna a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 10. helyén álló Érmihályfalvi Unirea játékosai és szurkolói, miközben a 4. helyezett székelyhídi csapat pályája felé tartottak. A vendéglátók igazi rangadói hangulatot teremtettek, a napfényes időben szólt a zene, bográcsos illata is terjengett (a fő szponzor Bogdan Florian névnapjára készültek), a bemondó pedig bemutattta a csapatokat. Pontosabban csak a Törekvést, mert a vendégektől csupán a székelyhídi Papp Sándort ismerte…

Előny a vendégeknél

A nedves, mély, fűrészporral beszórt pályán idegesen kezdett mindkét csapat, a két kapu között ide-oda röpködött a labda, nagyobb helyzet nélkül, az első szögletre is negyed órát kellett várni. Már ekkor látszott, hogy az Unirea védelme zavarba hozható, de a Törekvés ezt nem tudta (még) kihasználni. A második játékrészben a hazaiak kezdtek erőteljesebben, de ellenfelük fokozatosan „vérszemet kapott”, és a 64. percben kimaradt a mérkőzés legnagyobb helyzete: Papp 2 méterről lőtt a kapu fölé! Ami késik nem múlik, öt perccel később Gyula átadását Malan mellre vette, majd védhetetlenül bombázott – 0–1. A mintegy 250 néző közel felét kitevő Unirea-pártiak a 80. percben aztán Papp Sándort is megünnepelhették, aki másodszor nem hibázott – 0–2. A játékos gólörömében felhúzta mostani piros–fekete mezét, s alóla a régi Törekvés kék meze villant elő, mintegy üzenetképpen…

Csattanó a végén

Csűri Sándor ekkor csatárt védőre cserélt, hogy az utolsó 10 percet kivédekezze csapata, ami végül nem sikerült. Az ugyancsak csereként beállított Coita Dacian a 84. percben szabadrúgásból, a szétugró sorfal között, majd a 90.-ben ugyancsak egy védelmi hibát követően volt eredményes – 2–2. Ki vesztett két, és ki nyert egy pontot – ki tudja eldönteni ezek után? A közönség reakcióját látva a mihályfalviak tűntek elégedettebbnek, a székelyhídiak erősen „bírálták” Viorel Abrudant.

Székelyhídi Törekvés – Érmihályfalvi Unirea 2–2 (0–0). Törekvés stadion, mintegy 250 néző. Góllövők: Coita (84.p., 90.p.), illetve Malan (69.p.), Papp (80.p.).

Törekvés: Mois – Anton, Hora, Alb, Oláh (81.p. Misuroka), Sarazi, Cura (75.p. Coita), Magda, Lascu, Mich (78.p. Pascalau), Morna (85.p. Avram). Edző: Viorel Abrudan.

Unirea: Orosz – Codrea V., Stefan, Hagen, Kovács, Fele, Papp, Lakatos, Malan, Gyula (81.p. Horváth L.), Avram (88.p. Horváth A.). Edző: Csűri Sándor.

Edzői vélemények

Csűri Sándor: Arra készültünk taktikailag és fizikailag is, hogy ne veszítsünk, végül kiengedtünk két pontot a kezünkből. A csapat hozzáállását csak dícsérni tudom, ez az út vezet egy jó gárda kialakításához. Gratulálok a fiúknak, ugyanakkor a székelyhídiaknak is.

 

Viorel Abrudan: Ma rosszul játszottunk, ez az igazság. Voltak hiányzóink, a keretben improvizálni kellett, és ebből kaptuk a gólokat is. Nem működött rendesen a középpálya sem. Nem beszélnék színvonalról, inkább kűzdelemről, ahol a mihályfalviak harcosabbak voltak.

 

Rencz Csaba