Székelyföldi Festők Gödöllőn 2013

Székelyföldi Festők Gödöllőn 2013
Második alkalommal is nyolc székelyföldi festő kiállítását szervezte meg Gödöllőn a Pál Aukciósház és Galéria illetve a Levendula Galéria. A Magyar Festészet Napja programsorozatának második lépéseként az idén is nagy sikernek örvendett a kiállítás.

Az est védnöke dr. Gémesy György, Gödöllő polgármestere. Két helyszínen nyitottak kiállítást: a Levendula Galériában Csillag Simon Repolski Imola kiemelt kiállítását, a Gödöllői Művészetek Házában pedig a csoportos tárlatra került sor. Az idei kiálítók: Botár László, Csillag István, Csillag S. Repolski Imola, Csóka Szilárd Zsolt, Kovács Imre, Nagy Ödön, Nicu Barb, Vorzsák Gyula képzőművészek.

Ahogy a megnyitó szövegében, Pecze Dániel, Gödöllő város alpolgármestere is kielmelte – ennek a kiállításnak nemcsak művészeti, kulturális értéke van, hanem a két testvérváros (Gödöllő és Csíkszereda) művészei közötti kapcsolat is megerősödött.

A már második alkalommal megszervezett esményen nagyszámú érdeklődő vett részt. Fontos szerepet kapott a szakmaiság, a festészet, mint állandó művészeti vonulat, de maga a közös kultúra, hagyomány is. Az estet Csúr Gábor és Derecskei András zenészek tették hangulatosabbá.

Pál Aukciósház és Galéria