ERDON Helyi hírek

2010.02.14. 15:28

Farsangoltak a premontreiek

<p>Nagyvárad - Szombat délután a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének tagjai farsangi mulatságot szerveztek a Szent László Római-Katolikus Gimnázium Braşovului utcai épületében.</p>

A havi rendszerességgel megtartott találkozókkal ellentétben, az ehhez hasonló, valamilyen ünnepkörhöz vagy népszokáshoz köthető "batyus" összejöveteleken lazább és vidám a hangulat, s az öregdiákok hozzátartozói, családtagjai is jelen vannak. Nem történt ez másképp a legutóbbi alkalommal sem, a farsangi időszakra amúgy is jellemző felhőtlen jókedv uralkodott a bálon. Az egybegyűlteket Pásztai Ottó elnök köszöntötte "hivatalos" formában, majd a díszvendég, Hajdu Géza színművész olvasta fel Darvas Szilárd Legenda a nő teremtéséről című írását. Ezt követően ismét kötetlen beszélgetéssel folytatódtak az események, miközben egy CD-lejátszóról alkalomhoz illő zene szólt.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!