Székely szabadság napja – Bíróság dönti el, hogy jogosak voltak-e a csendőrség által kiszabott bírságok

Székely szabadság napja – Bíróság dönti el, hogy jogosak voltak-e a csendőrség által kiszabott bírságok
Az igazságszolgáltatás fogja eldönteni, hogy jogosak voltak-e azok a bírságok, amelyeket március 10-én a székely szabadság napján rendezett marosvásárhelyi demonstráció szervezőire és résztvevőire szabott ki a marosvásárhelyi csendőrség – közölte Ciprian Caluser százados, csendőrségi szóvivő az MTI-vel szerdán.

 

A rendfenntartók szóvivője az MTI-től értesült arról, hogy a táblabíróság jogerős végzése a demonstráció szervezőinek adott igazat Dorin Florea marosvásárhelyi polgármesterrel szemben a megmozdulás törvényességéről folytatott jogvitában.
A csendőrök márciusban arra hivatkozva bírságoltak, hogy a demonstráció szerintük nem rendelkezett engedéllyel, a szóvivő szerint azonban a bírságokat már csak a bíróság semmisítheti meg, azok esetében, akik óvást emeltek ellene.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter